Bio-industrie

bio-indusrie

Nadat ik wat over dierenleed in het algemeen heb verteld, wilde ik eigenlijk nog wat meer op bepaalde vormen in gaan. Één van de soorten waar ik de grootste hekel aan heb, is de bio-industrie. Ik kan je niet zeggen waarom, sinds ik ervan hoorde ontstond er een haat tussen mij en de bio-industrie. Een groeiende haat, die sterker was dan welke haat voor dierenleed dat ook. Niet dat bio-industrie de ergste vorm van dierenmishandeling is, zeker niet. Er zijn dingen die veel nuttelozer en pijnlijker zijn, maar toch.
Laat ik maar eens beginnen met vertellen wat bio-industrie is.

Als je de Van Dale pakt, en je bladert door tot het woord "bio-industrie" dan zul je daarachter de volgende woorden zien staan: fokkerij in het groot, gekenmerkt door een ver doorgevoerde mechanisatie. Ja, het klopt. Maar ik heb nog nooit zo'n onvolledige beschrijving van een begrip gezien. Natuurlijk hoeft een woordenboek niet te beschrijven hoe erg bio-industrie is, maar iets "negatiever" had wel gemogen. Had er dan op z'n minst bij gezet dat het intensieve veeteelt is, waarbij de dieren slechts een erg krappe ruimte tot hun beschikking hebben. Nu moet ik wel uitkijken dat ik niet alleen maar woordenboeken af ga kraken, maar dat ik ook nog wat over de bio-industrie vertel, en om die dan eventueel nog even af te kraken.

Zoals ik al zei, bio-industrie is intensieve veeteelt. Veeteelt, waarbij de dieren in een schuur leven, en niet (of als ze geluk hebben: nauwelijks) naar buiten kunnen. Ze hebben niet veel meer ruimte dan de ruimte die hun lichaam inneemt, en soms minder. Dan worden ze gewoon wat in elkaar gepropt, als het moet. Ze leven dus zo onnatuurlijk als maar kan. Ze hebben geen vrijheid, en geen leven. Helaas is het nog veel erger dan dit. Die dieren zijn natuurlijk eens in zo'n schuur terecht gekomen, meestal zijn ze ernaar vervoerd. Dat transport is verschrikkelijk. Kuikens worden bijvoorbeeld gewoon in een bak gepropt, waar dan weer nieuwe bakken overheen gestapeld worden. Ze worden behandeld als dingen, niet als dieren. Ook krijgen ze geen natuurlijk voedsel, en meestal heel ongezond voedsel. Varkens worden zonder verdoving gecastreerd, en kalveren worden eenzaam in een kist opgesloten. Kippen worden zo vetgemest, dat ze door hun poten zakken er sterven aan hartziekten of doordat ze niet meer bij het eten kunnen komen.
En dan heb je nog de slachting. Soms worden dieren niet goed verdoofd, soms onvolledig. Regelmatig worden ze aan hun poten opgehangen, en zo naar een soort "elektrische stoel" geleid. Deze doet z'n werk niet altijd even goed, en niemand controleerd het. Dat is, nog steeds zeer onvolledig, wat de bio-industrie inhoud.

Maar de beste manier om de ernst van de bio-industrie te laten zien, is door beelden. Nu kan ik hier geen filmpjes neerzetten, maar foto's moeten lukken. Ik moet er wel bij zeggen dat je er tegen moet kunnen, want deze beelden zijn echt erg.

varkens in de bio-industrie
Dit is typisch een beeld van de ruimte die varkens hebben.

 

kuikens in de bio-industrie
Nu begrijp je misschien wat ik bedoel met "ze doen alsof het dingen zijn". In ieder geval zou ik een dier nooit zomaar op een lopende band kwakken.

 

kip in de bio-industrie
Deze kip is bevochten door zijn soortgenoten, dat komt vaak voor door de stress.

 

een varken dat gelacht wordt in de bio-industrie
Zo worden de varkens dus gevild na hun slachting.

 

slachting koe in de bio-industrie
Dit is hoe een koe wordt geslacht, op z'n kop hangend.

 

kippenslachterij in de bio-industrie

De slachting van kippen, ze leven nog terwijl ze aan hun poten worden opgehangen.

Reacties

eet jij zelf eigk vlees?
en dat met die koe, zoals het op dat plaatje staatm, dat is tog alleen zo bij rituele slachting? bij een ' nromale' slachting ( heb ik eens op een filmpje gezien) wrden de dieren met 10 ofzo tegelijk in een bak gezet en onder een soort van enorme guillotine gezet.. zoiets was t. egt te walgeleijk voor woorden iig.

nee, ik ben vegetariër en heel erg aan het proberen veganist te worden. maar het hangt heel erg af van welk bedrijf, en soms wordt er op producten ook niet eerlijk gedaan over de manier van slachten. Maar ik vindt het alletwee verschrikkelijk...

Dit is echt niet normaal!
Ik ben geen vegetarier,maar als ik dit allemaal zie krijg ik er toch ook wel pijn van. Ik vind dat dieren ook een kans moeten krijgen om te leven, het zijn ook levende wezens! Stel je voor dat de dieren er zouden zijn in de plaats van de mensen en dat zij dit ons zouden aandoen? Dan zouden de mensen pas weten hoe het echt is om zo behandeld te worden!

Ik ben zo woest als een paard en nu moetjemij ook niet dood doen e want vent whi jong wrm doen jullie zulke diengen ik denk moeste jiµullie daar hangen vent dajet ook nie gjistig zult vinden ze pff das ook vree tof e zulkelieve dieren gwn voor de lol doden dan zal ik jullie ook voor de lol dood doen ist goed!!!!!doe da gwn niet ik wil ook niet dan ol die lieve diern daar gwn mishandeld worden!!maar wat ik niet verstais wrm jullie er dan nog zulke kizzige foto's op het internet zetten tis veel te ergn(:@:@:@:(:(:(:'(:'(:'( <--->msn tekens)das niet norMAAAAAAAAAL moest ik ooit iemand een dier zien dood dien ej vent kskiete em tergelijke tijd dood en da dier zoe kik rednn !!!!!!!!! EINDE !!!!!!!!!

ik ben het helemaal met je eens .
hoe oud ben jij ?

die k*t mensen die dat doen hun moete dood de dieren nii wat hebben die dieren gedaan :(:(:(:(:(:(:(:

Wat denken die mensen wel!! Ze gebruiken de dieren gewoon als product!! Het kan hen zeker niets schelen dat die dieren worden mishandeld. Staarten worden afgeknipt, Snavels afgebrand, onverdoofd castreren, de dieren groeihormonen geven enz. Gelukkig eet ik geen vlees meer. Ik ga nu lakker mn splreekbeurt er over doen en ik zal de kinderen van mijn klas eens lekker overhalen!!!

Wat denken die mensen wel!! Ze gebruiken de dieren gewoon als product!! Het kan hen zeker niets schelen dat die dieren worden mishandeld. Staarten worden afgeknipt, Snavels afgebrand, onverdoofd castreren, de dieren groeihormonen geven enz. Gelukkig eet ik geen vlees meer. Ik ga nu lakker mn splreekbeurt er over doen en ik zal de kinderen van mijn klas eens lekker overhalen!!!

Weetje ik vind heeel erg ik ben vegetariër en vond al erg hoe ze het op normale manier diren slachten dis nog veel erger ,, hoe zouden zij het vinden als ze daar hingen LETTERLIJK: wachtend op hun dood. terwijl ze er niks aan kunnen veranderen jemug die dieren hebben oowk gevoelens net zoals mensen en dan dood je ze met een ijzer gezicht zonder medelijden weetje ik zoud an niet meer met mezelf kunnen leven als ik zoiets zou doen VRIJWILLIG NOG WEL!! owkey ik heb oowk vleesgegeten okal wou ik vroeger altijd al vegetariër worden ik vond toen vlees lekekr en wist niet wat er met de dieren gebeurt was voordat het etenswaren op me bord werd nu wel en ik ben er blij om dat ik het niet meer eet! groeten nikki 13 jaar!!;)

Jongens en meisjes,
Laten we wel wezen.. Er bestaat niks lekkerders dan een mals stukje vlees. Tegnwoordig zijn er genoeg leesvervangers, maar er zijn streken op de wereld geweest waar men moest overleven door vlees te eten. Trouwens.. Dieren eten elkaar ook, dus ga je daar niet schuldig over voelen. Het is inderdaad vreselijk.. het leed dat de dieren in hun korte leven hebben.
Nou ben ik voor en project op school, vandaag bij een kipslachterij geweest en heb er dus met mijn neus bovenop gestaan, van de kip levend in krat, tot de kip in filetjes in krat. De dieren gaan met krat en al op de lopende band. Gaan vervolgens door een badje die onder stroom staat.. direct dood dus. De rest van het proces zal ik jullie besparen, maar dat doet ook niet ter zake.. de kip merkt er toch niks meer van.. Ik wil hiermee zeggen dat we bewust met de natuur en de dieren om moeten gaan. Maar dat het niet eten van vlees voor mij niet is weggelegd. Daarvoor vind ik het te lekker en daarvoor kan ik geen bewijzen vinden dat het een zonde is..

M.v.g. Kars, 19jaar

owkey kars je hebt wel gelijk het is DAN oowk niej zonde meer want dan is hij/zij al dood maar je moet ze int begin al niej dood maken weetje want wij mensen kunnen best op groente en vlees vervangers leven je hebt dan oowk best wel gelijk of zo maar oowk weer een beetje niet

Het is trouwens een heel zwak excuus om te zeggen dat dieren elkaar ook dood maken, want dat is NATUURLIJK, Het doodmaken op zich is niet erg, alleen dat er zoveel onodig leed bij is, is erg. En natuurlijk hoe ze in gevangenschap worden gehouden enz. Bovendien: die dieren zijn echt niet meteen dood hoor Kars. Wat dacht je van het transport naar die vrolijke kippenslachterij van je? En dacht je nu echt dat overal en altijd iedereen dat stroombadje controleert? Het gebeurt best vaak dat kippen niet in een keer dood zijn, en dus nog half leven!

Dit is echt errug!
Ow ja Louzziez opent op 10 juli kom ook allemaal en zet de reclameaward op je site dan kom je bij mij in de thnxlist!
X Louzz (Louzziez.startje.be)

Nederland is diep gezonken om zoiets onwezenlijks toe te laten...

ERRRRRRRRRRRRG,
Ik eet alleen biologisch vlees, die dieren hebben een goed leven gehad en zijn met respect gedood. niet op zo'n oneerbiedige manier!
De mensen die dat doen zijn niet gek bij hun hoofd! Ik heb mijn spreekbeurt over de bio-industrie gehouden en iedereen in mijn klas is nu biologisch! Hun ouders zijn daar wel erg van geschrokken. Duur vlees is beter dan dat uit de bio-industrie!
maaike

Als ik dit allemaal lees ben ik toch zooow blij dat ik een jaar geleden de keuze heb gemaakt vegetarier te worden. Alhoewel ik het vlees altijd erg lekker vond, weegt het belang van de dieren voor mij toch veel zwaarder.

Hallo meisje,

die kip die bevochten is is een kalkoen,dus als je er geen verstand van hebt praat er dan ook niet over

Nederlandse dieren uit de bio-"industrie" hebben het beter dan zeker de helft van de wereldbevolking. Maak jezelf liever druk om echte problemen.

Internet heeft me wakker gemaakt, ruim vier jaar vleesloos, zo ook mijn zoon sinds drie jaar. (*'95).
We eten heel weinig kaas, en dan sowieso met vegetarisch stremsel (is normaal van kalvermaag), geen snoep met gelatine (botten/huid). Eieren klasse '0', biologisch, max 12 per jaar.
Vlees, ik moet er niet meer aan denken.. Brrrrrrr.

Biolochisch vlees, vertel jij het de biologische koe?

Ik hou opzich van vlees, maar ik weet niet hoe?

Wat een onzin allemaal eet gewoon vlees en niet zo zeuren!!
Demk je dat een handje vol mensen dit kunnen veranderen en is nou eenmaal zo.
Al die mensen die niks te doen hebben en er over gaan zeuren ga huilen ofzo!!!!!!!!!!!

Asjeblief zeg dit hele fotogebeuren klopt voor geen meter , die kip is inderdaad een kalkoen , die varkens worden enkel zo opgesloten om aan ki :kunstmatige insiminatie te doen , die foto van dat rund dit gebeurt bij elk rund dit is gewoon laten uitbloeden , mensen mensen jullie praten en oordelen over dingen waar je nog niet eens zelf gezien laat staan de kennis van hebt , om te slachten verdooft men eerst door een schot daarna wordt het dier opgehesen het dier is nu hersendood daarna snijd men de aders door omdat het bloed weg zou zijn om een betere bewaring te hebben (dus als men een biefstuk bakt is dit geen bloed maar vleessap ) het bloed is nl al weg bij halal of koshjer wordt de keel in een keer dwars opengesneden zonder verdoving raar maar waar voelen deze dieren hier ook weinig van want dieren hebben anders dan mensen een veel grotere pijngrens op deze foto ziet men duidelijk dat het dier door middel van een borststeek is toegedient dit is de snelste dood en dus niet hallal of ond-verdoofd zoals (en ik erger mij aan die soort mensen ) zouden durven beweren en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan,

Ik bent een rare vogel. Voordat jij je druk moet gaan maken over de bio-industrie moet je als eerste eens je eigen problematiek oplossen. Je meent namelijk een hekel te hebben aan mensen.
Aan je gammele argumentatie merk ik dat je minimaal verstand hebt van hoe of wat. Je bekijkt de bio-industrie subjectief. Je verteld nergens over de economische voordelen van de bio-industrie.
Schaam je.

Oh ja, half leven kan niet. Je leeft, of je bent dood.

Ik houdt mijn werkstuk over de bio-industrie.
Ik ben vegetariër soms vindt ik het nog moeilijk, maar bij mij thuis eten ze toch alleen maar bio vlees.

Ik ben trouwens 11 jaar.

Sjon:
Hoezo gewoon vlees eten.
Ben jij de baas van een bedrijf in de bio-industrie ofzo?.
Dieren zijn slimmer dan jij denkt, en hebben gevoelens! waarom leven paarden in kuddes als zeniet bang waren.
EN DAN NOG IETS, er zijn meer mensen dan je denkt die er zo over denken, hoezo een handje vol als je je best doet lukt het best.

Cool en swek. Het maakt me niks uit smaken hetzelfde. Dus japanees en wees chill. dieren dood maken is minder erg dan mensen want dieren eet je toch op. en eten is de leven poeperdss

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
581935
Onthoud mijn gegevens!